фото: Touch Of Light, УикипедияАмериканското министерство на отбраната обяви, че запазва

...
фото: Touch Of Light, УикипедияАмериканското министерство на отбраната обяви, че запазва
Коментари Харесай

Пентагонът потвърди, че възлага на „Майкрософт“ договор за $10 млрд.

фото: Touch Of Light, Уикипедия

Американското министерство на защитата разгласи, че резервира решението си да повери на компанията „ Майкрософт “ мегаконтракт, съобщи Агенция Франс Прес. Това решение бе взето макар обвиняванията във фаворизиране от страна на президента Доналд Тръмп и намесата на правораздаването, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Пентагонът е завършил с цялостната си преоценка на търговете за мегапоръчката и е открил, че офертата на „ Майкрософт “ продължава да си остава най-хубавия вид за държавното управление, се споделя в публично изказване.

Компанията „ Амазон “, която се бореше също за контракта, упрекна Тръмп, че е направлявал избора на Пентагона, тъй като мразел Джеф Безос, създателя на компанията. През февруари арбитър одобри настояването на Амазон да постанови краткотрайно прекратяване на даването на контракта в размер на 10 милиарда $. Последва преоценка на офертите и по този начин се стигна до решението на Пентагона да резервира възлагането на поръчката на „ Майкрософт “.

Договорът е с дълготрайност 10 години и цели да модернизира и трансформира цялата осведомителна система на американските въоръжени сили в една система, ръководена от изкуствен интелект.

Според „ Амазон “ Пентагонът не е преразгледал нищо. Компанията напомня, че е предложила по-изгодна оферта, в която цената е била с няколко десетки милиона $ по-ниска от всички останали оферти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР